Na upały najlepszy chłodnik!

Pinterest
Dzisiaj jest tak gorąco, że nie mam siły na stanie w kuchni i gotowanie,  jeść jednak coś by wypadało, dlatego postanowiłam zrobić chłodnik. Do tej pory nigdy go nie robiłam, więc przejrzałam przepisy w internecie, wybrałam z każdego, co mi się najbardziej spodobało, a co mi wyszło zobaczcie sami 🙂
 

Co potrzebujemy :
  • ogórki
  • kolorowa papryka ( u mnie zielona, czerwona i biała)
  • ząbek czosnku
  • koperek
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • jogurt typu greckiego

 
Sposób przyrządzenia:

Ogórki i czosnek obrać i zetrzeć na tarce, posolić i odstawić na chwilę. Paprykę pokroić w kostkę, koperek posiekać, wszystko razem wymieszać z jogurtem greckim i wstawić do lodówki, żeby się schłodziło. Wyszło bardzo smacznie, nawet się nie spodziewałam, że chłodnik może być tak dobry i taki sycący. Oczywiście warzywa można wybrać jakie, kto lubi albo jakie ma akurat w lodówce ;).
 
Smacznego !
Ciekawa jestem Waszych przepisów na chłodnik bo coś czuję, że zagości na stałe w mojej kuchni 🙂
Summary
Recipe Name
Chłodnik
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
no rating Based on 0 Review(s)

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
  • Anonymous

    Moj chlodnik:
    – 2 swieze ogorki pokrojone kostke
    – duzy peczek rzodkiewek pokrojonych w kostke
    – peczek szczypiorku
    – peczek koperku
    – kefir
    – duzy jogurt
    – koncentrat barszczu Rolnika – moj szklanki
    Pokrojone warrzywa pomieszac z posiekanym szczypiorkiem i koperkiem. Dodac jogurt, kefir i koncentrat. Wlozyc do lodowki najlepiej na noc. Podawac koniecznie z cwiartkami jajka ugotowanego na twardo. Smacznego!

    • Zrobię następnym razem:-)

    • Robiłam rzeczywiście pycha:-)

  • nigdy nie jadłam chłodnika!:D zawsze wydawało mi się, że go nie polubię, ale jak zobaczyłam u Ciebie to stwierdziłam, że musze go koniecznie zrobić i spróbować:)

    • Też myślałam, ze mi nie będę smakował:-)

  • Kurcze nigdy nie jadłam, mogłam wczoraj zrobić na ten upał, a nie piec w piekarniku 😛

    • Na piekarnik zdecydowanie za gorąca:-)

  • Oj ja za chłodnikiem kompletnie nie przepadam ;( mimo że Twój wygląda apetycznie, to ja się zraziłam już dawno temu 😀

  • Witam Cię serdecznie !
    Chciałabym poinformować, że nominowałam Twój blog do Liebster Blog Award.
    Odpowiedz na pytanka i podaj dalej 🙂
    Buziaki !
    http://eurcyniasbeauty.blogspot.com/

  • Jedynym plusem upałów jest to, że nie chce mi się jeść 😀

  • Fajny, szybki i prosty przepis. Uwielbiam paprykę i ogórki, szczególnie latem. Zbliża się wiosna, niedługo będzie można wypróbować Twój pomysł 🙂